Căutare:
Tel-verde : 0 800 8 700 700

Întrebări frecvente - Întrebări tratament

1. Ce sunt drogurile?
Drogurile reprezintă substanţe, legale sau ilegale, al căror consum (din motive medicale sau din alte motive) pot determina modificări de percepţie, a stării de spirit, conştiinţă şi comportament şi apariţia dependenţei fizice/psihice.

2. Ce este dependenţa?
Dependenţa este un fenomen caracterizat prin nevoia constantă de a continua utilizarea drogului, ignorând consecinţele negative apărute în plan psihic şi fizic.

3. Cum mă pot lăsa de droguri?
Centrele care oferă tratament consumatorilor de droguri au o echipă formată din profesionişti specializaţi în domeniul medical, psihologic, social ce vin în sprijinul tău în vederea tratării dependenţei fizice/ psihice prin intervenţii specifice medicale, creşterea motivaţiei pentru schimbare, prevenirea recăderilor, reabilitare şi reinserţie.

4. Cum pot beneficia de tratament?
În vederea accesării serviciilor de tratament pentru consumatorii de droguri trebuie contactat Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog, în zona căruia ai domiciliul, în vederea realizării unei evaluări medicale, psihologice şi sociale necesară identificării tipului de serviciu (detox, substituţie, centru postcură) de care ai nevoie.

5. Ce sunt etnobotanicele?
Produsele denumite generic "etnobotanice" conţin substanţe sau amestecuri de substanţe chimice, sintetizate în laboratoare, ce produc efecte fiziologice şi psihologice asemănătoare drogurilor de risc/mare risc. Aceste substanţe se încadrează în categoria "designer drugs" - droguri de sinteză - termen folosit pentru a descrie substanţe ce sunt create pentru a ocoli legislaţia în vigoare, de obicei prin modificarea structurii moleculare a drogurilor deja existente sau găsirea de noi droguri cu structuri chimice complet diferite ce produc efecte similare cu drogurile ilegale recreaţionale.

Inapoi la pagina principală

Ştiri

„DROGURILE ÎȚI SCHIMBĂ DESTINAȚIA”, UN PROIECT AL AGENŢIEI NAŢIONALE ANTIDROG, IMPLEMENTAT ÎN COLABORARE CU BRIGADA AUTOSTRĂZI

Proiectul urmăreşte creşterea nivelului de sensibilizare şi responsabilizare a conducătorilor auto, în vederea diminuării riscului de accidente cauzate de consumul de droguri la volan.

24 iunie 2019

continuare


REPREZENTANŢII AGENŢIEI NAŢIONALE ANTIDROG, PREZENŢI LA CONFERINȚA INTERNAŢIONALĂ "PREVENIREA CONSUMULUI DE DROGURI ÎN ROMÂNIA, NORVEGIA, MALTA, UZBEKISTAN ȘI ITALIA"

Specialiști din cadrul celor 3 Centre Regionale de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog din municipiul București au participat vineri, 12 aprilie a.c., la  Bursa Generală a Locurilor de Muncă, organizată la Palatul Naţional al Copiilor de către Agenția Municipală pentru Ocuparea Forței de Muncă.

18 aprilie 2019

continuare


Campanii de prevenire

#potaltfel”, o campanie naţională de prevenire a consumului de canabis