LINII DE FINANŢARE DESCHISE DE AGENŢIA NAŢIONALĂ ANTIDROG PENTRU SOCIETATEA CIVILĂ

LINII DE FINANŢARE DESCHISE DE AGENŢIA NAŢIONALĂ ANTIDROG PENTRU SOCIETATEA CIVILĂ Agenția Națională Antidrog (ANA) a publicat, în Monitorul Oficial, Partea a VI-a, nr 122 din 24.07.2019, Programul anual pentru acordarea de finanţări nerambursabile, aferent Programului de Interes Național (PIN) în domeniul prevenirii și asistenței medicale, psihologice și sociale a consumatorilor de droguri pentru perioada 2015-2020.

Prin conţinutul său şi posibilitatea finanţării organizațiilor nonguvernamentale, PIN 2015 – 2020 vizează creşterea disponibilităţii, accesibilităţii şi gradului de acoperire a serviciilor integrate de prevenire a consumului de droguri şi  asistenţă specializată a consumatorilor de droguri.

În acest sens, au fost deschise liniile de finanţare corespunzătoare următoarelor subprograme:

  • Subprogramul I – Educaţie nonformală şi programe de petrecere a timpului liber adresate populaţiei şcolare, ca alternativă la consumul de droguri;
  • Subprogramul II – Promovarea programelor de petrecere a timpului liber ca alternativă la consumul de droguri, inclusiv tutun, alcool şi substanţe noi cu proprietăţi psihoactive, în rândul populaţiei generale;
  • Subprogramului IV – Dezvoltarea serviciilor mobile de reducere a riscurilor asociate consumului de droguri;
  • Subprogramul VIII – Dezvoltarea serviciilor de tip suport pentru beneficiarii care au parcurs programul de tip comunitate terapeutică (CT) în penitenciar.

În funcţie de subprogramul ales, adresele electronice de corespondenţă cu potenţialii solicitanţi sunt: pin1@ana.gov.ro, pin2@ana.gov.ro, pin4@ana.gov.ro, pin8@ana.gov.ro.

Ghidurile sunt postate în forma lor actuală pe site-ul ANA, http://www.ana.gov.ro/Anunturi_PIN.php, versiunea finală a acestora urmând a fi publicată după încheierea procesului de consultare publică.

COMPARTIMENTUL RELAŢII PUBLICE

ro Romanian
X